Om oss

Om oss

Fra Kiosk til American Diner

I 20 år har Er-An veikro åpnet skjærtorsdag. Helt til 2013, det ble siste ¨vanlige¨ sesongåpning her på bygrensa.

   Året var 1992 og eier Linda Andersen åpnet en liten kiosk. Oppstarten var sponset med mors steikepanne og en hjemmefrityr. Menyen var enkel med pølser, pommes frittes, hamburger og vafler. Allerede den gang var vi trofaste kunder hos Stabburet/Orkla, Coca-Cola og Diplom Is.  Allerede i 1993 bygde ho ut til gatekjøkken.

http://www.midtsiden.no/fra-rio-til-roykenes

Ved sesongstart i 2011 var det snakk om utvidig og planer. Med inspirasjonsturer til USA og ett stort mål i sikte satt Linda i gang sammen med datteren Hanne C. Andersen.

http://www.midtsiden.no/rocka-veikro-utviding

I november 2012 ble det gamle bygget fra 1993 satt til siden for nybygget.

https://lokalen.wordpress.com/2012/11/02/bygger-ny-veikro-pa-roykenes/

I 2013 var det sesongstart som ¨vanlig¨ og åpning av nybygg. Fem ansatte ble fort til 20 og vi er fremdeles i stor vekst!

http://www.midtsiden.no/fem-dagar-til-opning

http://www.midtsiden.no/ingen-kvardag-pa-er-veikro

I desember 2015 var vi og hentet en amerikansk skolebuss på kaien i Bergen. Dette ble markert med live musikk på kaien med bobler og god stemning. Vi ønsket å beholde mest mulig av autentisiteten med det å ha en ekte amerikansk skolebuss samtidig som det måtte være praktisk å servere inni bussen. Derfor har vi brukt original setene, bare trekket de på nytt med våres logo og snudd dem til bordene vi satt inn. Ellers er det få endringer. Vi har lagt nytt gulv med varmekabler og flyttet sidedøren bak i bussen, ellers er alt som det en gang var da den ble brukt i skolerutene i North- Carolina. Februar 2016 rygget vi bussen inn i veggen og tok den i bruk som en del av restauranten. Bussen er 2003 modell og var i bruk som skolebuss i flere år før den kom hit.

 https://lokalen.wordpress.com/2015/12/18/sjekk-ut-den-kule-skolebussen/

https://www.nrk.no/hordaland/cowboy-gatekjokken-med-ny-vri-1.12713198

I Januar 2017 tok vi imot prisen som årets kunde ved Asko. Dette er en gjev pris å få i våres bransje. Her lå juryen vekt på utvikling og vekst. Kriterier som å være et godt samlingspunkt i nærområde og preg av innovasjon svarte vi godt på med en stor og lojal kundebase og en skolebuss igjennom veggen.

http://www.midtsiden.no/er-veikro-best-av-14000-kundar

Samlingpunkt for motorsykler og AM CAR

På Er An Veikro har vi egen mc parkering og har vert ett møtepunkt for motorsyklister i mange år. 

Vi har også blitt nominert til  Årets veimat 3 år på rad i NAF magasinet motor.  

http://triumphivest.blogspot.no/2013/04/er-veikro-en-naturlig-mteplass-for.html

http://kant1.no/index.php/2015/10/26/er-an-veikro-keep-on-rockin/

Amerikansk er temaet her på Rock`n Roll kroa vår. Vi har innredet med jukeboks, gitar-bar, skolebuss og gitartoalett. Vi har til og med en Cadillac gjennom veggen! Her har Am Car hatt sine treff annen vær onsdag i flere år.

Hvert år markerer vi på Er An 4. juli, det er jo tross alt Amerikas nasjonaldag! Vi har arrangert Am Car parade hvert år fra Kroen, gjennom Os og tilbake i samarbeid med Os Am Car. I 2016 fikk vi løyve til burning konkurranse! 

4.Juli

2014:

http://www.midtsiden.no/feirar-4-juli

2015:

 http://www.midtsiden.no/lager-amcar-parade-4-juli

http://www.midtsiden.no/pa-cruising-med-haugland-og-thuen

http://www.midtsiden.no/lothepus-svingte-seg-med-publikum
2016:

http://www.midtsiden.no/file/48295

http://www.midtsiden.no/file/56613